söndag 16 mars 2014

Granola med bovete

Helt bovete heter buckwheat på engelska och vi upptäckte denna eminenta granola-ingrediens i USA, som vi besökte förra sommaren. Det är ett litet sprött korn som smakar lite nötaktigt när det rostas. Detta är vår tolkning av den perfekta granolan, dvs. med extra allt :) Kokosolja finns ofta bland gryner och frön. Vi har en kokosolja från märket Kung Markatta.

Ingredienser ca 1 liter


4 ¾ dl havregryn
½ dl mandlar, med skal och osaltade
½ dl cashewnötter, osaltade
1 ¾ dl helt bovete
1 ¾ dl solrosfrön
¾ dl kokosolja 
¾ dl lönnsirap
¼ tsk salt
½ tsk kanel
2 krm vaniljpulver
Att ha i efter rostning:
1 dl kokosflagor
1 dl blandad torkad frukt, t.ex. russin, tranbär och aprikoser

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader.

Blanda alla ingredienser utom kokosflagor och torkad frukt i en liten långpanna. ”Massera in” kokosoljan så att den fördelas jämt. Rosta i mitten av ugnen i 30-40 min, rör om efter halva tiden.

Ta ut långpannan ur ugnen och blanda direkt i kokosflagor och torkad frukt. Låt granolan svalna och rör om några gånger under tiden.

Häll upp i en lufttät burk när granolan kallnat helt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar