tisdag 20 augusti 2013

Potatissallad primavera

En smakrik potatissallad som är proppad med en massa nyttigheter. Passar perfekt till sommaren sista grillning!

Ingredienser 4 port

Pesto:
2 dl blandad sallad, ruccola & spenat
1 dl färsk basilika
1 vitlöksklyfta
0,5 dl rostade nötter, t.ex. mandel
1 tsk citronsaft
1 msk chiliolja
salt & peppar
Potatisen:
600 g färskpotatis
150 g färska gröna bönor t.ex hericoverts
1 dl tunt skuren fänkål, gärna med mandolin
1 skivad rödlök
2 st tärnade tomater

Gör så här

Koka potatisen och tillsätt bönorna de sista 5 minuterna. Häll av och låt potatisen och bönorna ligga kvar i kastrullen så de hålls varma.

Mixa alla ingredienser till peston med en matberedare eller stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

Blanda i fänkål, rödlök och tomat i potatisen.

Slå på peston och servera direkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar