söndag 2 juni 2013

Gazpacho med chevrémousse och friterad persilja

Tillbehören läggs i tallriken först, sedan hälls soppan på runt om precis vid servering.

Finns på Coop i Gubbängen! Vi har också smakat Keldas gazpacho, som också var god men betydligt mer smakrik.

Detta är ett försök att efterlikna den fantastiska förrätt som vi åt på restaurangen Les Papilles i Paris, sommaren 2012. 

Ingredienser 4 port

2 flaskor á 500 ml färdig Gazpacho (alt. hemlagad)
0,5 gurka
1 gul paprika
4 st kvisttomater
1 pkt bacon
3 dl brödkrutonger (gärna av surdegsbröd)
smör
Getostmousse:
140 g chevré
1 dl lätt creme fraîche
Salt
Friterad persilja:
2 dl lätt packad bladpersilja
0,5-1 dl neutral olja, t.ex. raps

Gör så här

Kärna ur både gurka, paprika och tomater och tärna sedan fint. Finhacka och knaperstek baconet. Låt det sedan rinna av på hushållspapper. Tärna och smörstek brödet tills det blivit knaprigt. 

Mosa ihop chévre med creme fraîche. Smaka av med salt.

Hetta upp oljan i en stekpanna och fritera persiljan i några sekunder. Låt rinna av på hushållspapper.

Lägg grönsakshack, bacon och krutongen i djupa tallrikar. Klicka i en sked chévremousse och strö sedan på persiljan. 

Häll soppan runt om tillbehören vid servering.

________________________________________________________

Les Papilles är en liten bistro som endast serverar en trerättersmeny per kväll, där rätterna ändras varje dag. Väggarna är klädda med vinflaskor, så det känns som att man sitter i en vinkällare. Innan middagen får gästerna gå runt i lokalen och leta fram det vin som de vill ha till maten. Bordsbokning är nog obligatorisk, men för oss fungerade det finfint att göra det via mail!

Orginalrätten

Patrik hugger in!

Väggdekoren.

Varmrätten, ossu buco.

Dessert, vitmögelost med päronkompott och rökt chili.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar