fredag 1 juli 2011

Spenatsoppa med räkor i pepparrotsmajonnäs på rostat polarbröd

En perfekt rätt för en solig sommarkväll ute i bersån!

Ingredienser 4-5 port

150 g babyspenat
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
1 msk smör
1,5 hönsbuljongtärning
7 dl vatten
3 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
Räkor:
1 kg räkor med skal
8 bitar polarbröd
2 msk smält smör
3 msk majonnäs
2-3 msk riven pepparrot
1 krm salt
Några dillvippor av fänkålen

Gör så här

Skala och skiva vitlöken. Ansa fänkålen och tärna den fint. Spara dillen till räkröran. Fräs vitlök och fänkål i smör. Tillsätt buljong, vatten och grädde. Koka 5-10 minuter.

Skölj spenaten. Häll hälften av vätskan över spenaten och mixa väl med stavmixer. Späd med resten av vätskan och mixa hela soppan slät. Smaka av med salt och ställ tillbaka soppan på låg värme tills soppan ska serveras.

Sätt ugnen på 175 grader. Skala räkorna och blanda med majonnäs, pepparrot, salt och dill.  

Pensla polarbröden med smält smör och rosta mitt i ugnen ca 5 minuter. Servera soppan med polarbröden, toppad med räkröran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar