söndag 3 juli 2011

Pasta med ugnsratatouille


Fräsch pastarätt med många smaker. Baconet går att utesluta om man vill göra en vegetarisk måltid.

Ingredienser 4 port

Ratatouille:
1 liten aubergine
1 liten zucchini
1 ask (250 g) körsbärstomater
1 gul paprika
1 röd paprika
1 tsk torkad timjan
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
Salt och peppar
Tillbehör:
1 pkt bacon
2 pkt färsk fylld pasta, t.ex. med ost och soltorkade tomater
1 knippe bladpersilja

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och tärna grönsakerna. Lägg dem i en liten långpanna och blanda med timjan, olivolja, hela vitlöksklyftor. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen 30-40 minuter.

Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla och knaperstek baconet.

Servera pastan med ratatouille, bacon och hackad persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar