Ingredienser 4 port
300 g spaghetti
2-3 torkade chilifrukter (1-2 färska)
4-5 vitlöksklyftor
3-4 dl frysta edamamebönor
4 färska majskolvar (alternativt en burk majs)
1 dl + 1 msk olivolja
1 dl riven parmesanost
1 kruka persilja, hackad
salt & peppar
Gör så här:
Lägg bönorna i en kastrull, slå på vatten och koka upp, låt koka i 1 minut. Dränera och låt svalna. Skala bönorna.
Skär av majsen från kolven och blanda med 1 msk olivolja, salt och peppar. Grilla majsen i en het gjutjärnspanna i 2-3 minuter, sänk till låg värme och låt majsen få gyllenbrun färg, ca 5 minuter. Lägg i de skalade bönorna sista minuten.
Värm 1 dl olivolja på medelvärme i en kastrull. Hacka chili och vitlök och fräs i ca 1 minut, dra av från värmen.
Koka pastan i saltat vatten. Blanda i chilioljan, persilja, majs & bönor samt parmesanost. Servera direkt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar