Maränger och grädde måste vara den ultimata
dessertkombinationen. Lägg till nutella och färska bär och du är i himlen. Vi
lovar! Kanske kan man istället för individuella marängbakelser göra en stor att
dela på?
Ingredienser 6
marängbakelser
2 dl strösocker
3 äggvitor, rumstemperatur
0,5 tsk vaniljextrakt
0,25 tsk vitvinsvinäger
75 g mörk choklad (70%), smält och avsvalnad
Nutellagrädde:
2,5 dl vispgrädde
4 msk nutella
Tillbehör:
Kakao
Färska bär
Gör så här
Kör strösocker i en matberedare eller en mixer några gånger
så att det blir finmalet men inte ”pudrigt” (alltså, det ska inte bli lika
finmalet som florsocker). Värm ugnen till 125°C. Förbered en plåt med
bakplåtspapper.
Häll äggvitorna i en helt torr och ren skål. Vispa tills
äggvitorna börjar skumma, tillsätt sedan sockret lite i taget. Tillsätt vanilj
och vinäger och vispa tills marängen är riktigt fast och glansig (kan ta 10-15
minuter), och sockerkristallerna har lösts upp. Ringla ner den smälta chokladen
i skålen, och vänd i smeten en gång med en sked (rör inte om!).
Skeda upp 6 maränger på bakplåtspappret. Ställ in plåten i
nedre delen av ugnen och sänk värmen till 100°C. Grädda 60 min, eller tills
marängerna lossnar från pappret. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar i
eftervärmen i 20 minuter. Plocka ut plåten ur ugnen och låt marängerna svalna
helt.
Vispa grädden tjock och vispa mot slutet ner nutella. Klicka
nutellagrädden på marängerna, pudra över kakao och servera med bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar