söndag 10 augusti 2014

Quinoasallad med jordnöts- och ingefärsdressing


Mycket god vegansk sallad. Hemligheten ligger i dressingen! Vi köper så mycket ekologiskt som möjligt utan att skriva ut det i ingredienslistan, men anledningen till att vi skriver att just jordnötssmöret bör vara ekologiskt här är för att det bara innehåller jordnötter och salt. De icke-ekologiska sorterna innehåller oftast massa socker och vegetabiliskt fett. 

Ingredienser 4 port

Quinoa:
2 dl quinoa
4 dl vatten
0,5 tsk salt
Dressing:
1 dl jordnötssmör, ekologiskt
1 msk agavesirap
2 tsk riven ingefära
3 msk japansk soja
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk sesamolja
1 tsk olivolja
ev. 1-2 msk vatten
Sallad:
1 röd paprika, strimlad
0,5 rödlök, strimlad
2,5 dl finstrimlad rödkål
4 morötter, strimlade
Tillbehör:
1 näve ruccola
1 dl koriander, hackad
2 dl cashewnötter, grovhackade och rostade i torr panna
1 lime, klyftad

Gör så här:

Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den kokta quinoan svalna.

Blanda ingredienserna till dressingen och späd den eventuellt med vatten om du tycker att den är för tjock.

Blanda quinoan och dressingen noga. Vänd ner paprika, rödlök, rödkål och morötter.

Lägg lite ruccola i botten av en djup tallrik, lägg på lite quinoasallad och toppa sedan med koriander, cashewnötter och limeklyftor.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar