lördag 15 augusti 2015

Havrekakor med blåbär och vit choklad

Receptet är amerikansk, därav de lite märkliga måttangivelserna :) 

Ingredienser 16 kakor

115 g smör, rumstempererat
3/4 dl strösocker
1 ¼ dl ljust muskavadosocker
1 ägg, rumstemperarad
2 tsk vaniljextrakt
2 ¾ dl vetemjöl
2 msk majsstärkelse
½ tsk bikarbonat
¼ tsk bakpulver
½ tsk salt
2 1/3 dl havregryn
100 g vit choklad, hackad i centimeterstora bitar
150 g färska blåbär

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på två plåtar.

Vispa smör, strösocker och muscavadosocker till en fluffig massa. Tillsätt ägg och vaniljextrakt och vispa några sekunder till. 

Blanda vetemjöl, majsstärkelse, bikarbonat, bakpulver och salt i en separat skål. Sikta mjölblandningen över smör- och sockerblandningen. Tillsätt havregryn och bitar av vit choklad och rör till en slät kakdeg. 

Rör försiktigt i blåbären. 

Klicka ut 8 st "bollar" på vardera plåt, med så mycket mellanrum som möjligt.

Grädda i ca 11 min eller tills kakorna är ljust gyllenbruna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar