söndag 9 augusti 2015

Betsallad med grapefrukt, hampafrön och bönmousse






















Ingredienser 4 port

Bönmousse:
2 paket (á 400g) stora vita bönor
1 dl lätt packad basilika (eller persilja)
½ dl skalade pistaschnötter
½ rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta
½ dl olivolja
½ citron, juice
salt & peppar
Sallad:
1-2 rödbetor (eller gulbetor), beroende på storlek
1-2 polkabetor, beroende på storlek
1 fänkål
1 grapefrukt
120 g späda salladsblad
1 msk olivolja
½ citron, juice
salt & peppar
Topping:
4 tsk hampafrön

Gör så här

Mixa alla ingredienser till bönmoussen med en stavmixer.

Skiva rödbeta, polkabeta och fänkål (spar ”dillen” till garnering) tunt, gärna på en mandolin.
Skala grapefrukten och skär den i små bitar.
Lägg rödbeta, polkabeta, fänkål och sallad i en stor skål. Ringla över olivolja, pressa över citronsaft och krydda med salt och peppar.

Fördela salladen i fyra portioner. Strö över hampafrön och servera med bönmoussen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar