söndag 13 januari 2013

Chicken nuggets med papaya- och morotssallad



Okej, vår senaste hang up är panko-ströbröd. Det har funnits i standardsortimentet ett tag men vi har inte börjat använda det förrän nu. För er som inte provat är panko ett lite grövre ströbröd som gör paneringen superkrispig. Vilket är ett stort plus när man gör chicken nuggets. När vi var på en närliggande lanthandel igår såg vi att de hade surdegspanko, det är väl nästa grej kanske för oss… Åter till receptet. Som tillbehör gjorde vi en fräsch sallad som kompletterar de nästan friterade kycklingbitarna perfekt.

Ingredienser 4 port

Chicken nuggets:
3-4 kycklingfiléer
0,5 tsk salt
0,5 tsk cayennepeppar
2 ägg
1 msk kallt vatten
ca 2 dl vetemjöl
ca 2 dl pankoströbröd
0,5 dl solrosolja

Papaya- och morotssallad:
4 stora morötter
2 omogna papayor
1 vitlöksklyfta, finhackad
0,5-1 röd chili, finhackad
2 lime, saften
1 msk fisksås
1 msk japansk soja

Tillbehör:
1 knippe färsk koriander

Gör så här

Skär kycklingen i ca 3 cm stora bitar. Krydda med salt och cayennepeppar. Vispa samman ägg och vatten i en vid skål. Lägg vetemjöl och panko i två separata skålar.

Doppa kycklingbitarna först i mjöl, sen äggvisp och sist panko. Hetta upp hälften av oljan i en teflonstekpanna och stek hälften av kycklingen på medelhög värme ca 8-10 minuter. Torka ur panna och fortsätt sedan steka resten av kycklingen på samma sätt.

Blanda vitlök, chili, lime, fisksås och soja i en stor skål. Skala och hyvla morötter och papaya tunt. Lägg morötter och papaya i skålen och blanda med dressingen.

Servera kycklingen med salladen och färsk koriander. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar