söndag 16 december 2012

Mjölkchokladpaj

Något för de som har choklad som religion! En bra paj för festen eftersom den går att förbereda och ha i kylen tills det att den ska avnjutas.

Ingredienser 8-10 bitar

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
3 msk kokos
3 msk socker
150 g smör
1 ägg
Fyllning:
300 g mjölkchoklad
2 ägg
4 äggulor
0,5 dl socker
Garnering:
Chokladflisor

Gör så här

Blanda mjöl. kokos och socker. Tillsätt smöret och äggen och arbeta ihop till en deg, gärna i en matberedare. Låt degen vila i kylen i 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader.

Tryck ut pajdegen jämt i en pajform. Förgrädda degen mitt i ugnen i 10 minuter.

Hacka och smält chokladen i ett vattenbad. Vispa ägg, äggulor och socker pösigt. Rör ner chokladen.
Häll fyllningen i pajen och grädda i 10-12 minuter (200 grader).

Låt pajen kallna. Garnera med hyvlade chokladflisor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar