söndag 18 november 2012

Vit chokladpannacotta med hallonsås


Vill du servera en snygg efterrätt som smakar fantastiskt men inte lägga ner timmar i köket? Då är denna lena pannacotta något för dig. Den syrliga hallonsåsen lägger sig som ett rubinrött täcke över den krämvita chokladkrämen.  Så snyggt. Arbetsinsatsen är som sagt minimal, men framförhållning krävs. Pannacottan bör stå kallt minst 4-5 timmar för att stanna. Den kan med fördel göras en dag i förväg.

Ingredienser 4 port

2 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk strösocker
100 g choklad, vit, grovhackad
Hallonsås:
2 dl hallon, färska eller frysta
1 msk sött vitt vin
1 msk strösocker
Garnering:
1 dl hallon
1 dl björnbär
Ev. 1 msk pistaschnötter, grovhackade, ej salta
Florsocker att pudra över bären

Gör så här

Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten ca 5 minuter.

Koka upp grädde och mjölk. Tillsätt socker och choklad och lyft upp gelatinbladen och tillsätt även dem. Rör krämen slät och häll upp i vackra glas. Ställ kallt gärna från ena dagen till den andra, men minst 4 timmar. Täck då med plastfolie.

Hallonsås: Mixa hallon, vin och socker. Passera genom en finmaskig sikt och häll strax före servering på 1 msk hallonsås på varje portion pannacotta.

Garnera med bär och ev. pistaschnötter.

1 kommentar:

  1. åh så lyxigt de ser ut,älskar pannacotta verkligen.blir så fint med de glasen,måste köpa

    SvaraRadera