söndag 28 april 2013

Krispig kycklingburgare med jalapeno cole slaw

Vilka fantastiska smaker! Krispig kyckling, het majonäs, syrligt het cole slaw och ett grillat bröd. Snåla inte på kvaliteten på brödet och kycklingen, det är stor skillnad. Åk till dit favoritbageri och handla färska frallor, sväng förbi en butik med eco-kyckling så blir middagen perfekt!

Ingredienser 4 pers

Het majonäs
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl majonäs
1 tsk tabasco
Cole slaw
1 tunt skivad jalapeno
 0,5 tunt skivad rödlök
6 dl riven vitkol
0,5 dl smörgåsgurka
2 tsk smörgåsgurka-spad
Kycklingburgare
2 dl vetemjöl
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk salt
2 dl filmjölk (3%)
2 kycklingbröst
2-3 dl rapsolja
4 st bröd
Smör till stekning

Gör så här.

Blanda alla ingredienser till majonäsen och ställ i kylen. Blanda alla ingredienser till cole slawen och ställ den i kylen.

Skiva kycklingbrösten på tvärsen så att du får 4 lika stora bitar. Banka sedan försiktigt brösten med en kött hammare eller kavel. Detta sänker stektiden och stekningen blir jämnare.

Häll upp mjöl, peppar och salt i en djup tallrik. Slå upp filmjölk i en djup tallrik. Doppa kycklingen först i mjölet och sedan i filmjölken och sist i mjölet igen. Hetta upp olja i en stekpanna och fritera kycklingen i 3-5 minuter tills de är krispiga och genomstekta. Låt de sedan rinna av på ett galler.

Snitta brödet och smörstek det lätt.

Smeta majonäsen på brödet, lägg på kycklingen sen cole slaw och avsluta med brödlocket. Salta gärna lite extra på kycklingen. Servera!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar