Ingredienser 4 port
Bönmousse:
2 paket (á 400g) stora vita bönor
1 dl lätt packad basilika (eller persilja)
½ dl skalade pistaschnötter
½ rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta
½ dl olivolja
½ citron, juice
salt & peppar
Sallad:
1-2 rödbetor (eller gulbetor), beroende på storlek
1-2 polkabetor, beroende på storlek
1 fänkål
1 grapefrukt
120 g späda salladsblad
1 msk olivolja
½ citron, juice
salt & peppar
Topping:
4 tsk hampafrön
Gör så här
Mixa alla ingredienser till bönmoussen med en stavmixer.
Skiva rödbeta, polkabeta och fänkål (spar ”dillen” till
garnering) tunt, gärna på en mandolin.
Skala grapefrukten och skär den i små bitar.
Lägg rödbeta, polkabeta, fänkål och sallad i en stor skål. Ringla
över olivolja, pressa över citronsaft och krydda med salt och peppar.
Fördela salladen i fyra portioner. Strö över hampafrön och
servera med bönmoussen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar