2 dl hasselnötter, utan skal
4 ¾ dl vetemjöl
¾ tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
1 tsk kanel
1 dl kokosolja
2 st stora bananer, väl mogna
1 ½ dl strösocker
½ dl ljust muscavadosocker
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt
1 ¼ dl yoghurt, 3 %
1,5 dl Nutella
1 msk råsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175 °C.
Smörj och mjöla en avlång brödform.
Grovhacka hasselnötterna.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver
salt och kanel i en skål.
Smält kokosoljan i mikro på
medelhög värme tills den är flytande. Mosa bananerna.
Vispa samman bananmoset med den
smälta kokosoljan samt strö- och muscavadosocker. Under vispning, tillsätt ett
ägg i taget. Vispa sedan i vaniljextrakt
och yoghurt.
Vänd ner mjölblandningen med en slickepott
och rör till sist ner hälften av de hackade hasselnötterna.
Häll hälften av smeten i
brödformen. Klicka över hälften av Nutellan i ett ormliknade mönster. Upprepa
med resten av smeten och Nutellan. Toppa med kvarvarande hasselnötter och strö
över råsocker.
Grädda i 50-60 min i nedre delen
av ugnen. Vänd ev. på formen efter halva tiden. Kontrollera med sticka att
kakan är torr.
Låt kakan svalna i formen innan
den vänds upp den och skärs i skivor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar