tisdag 28 juli 2015

Banankaka med Nutella

















Ingredienser 1 kaka

2 dl hasselnötter, utan skal
4 ¾ dl vetemjöl
¾ tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
1 tsk kanel
1 dl kokosolja
2 st stora bananer, väl mogna
1 ½ dl strösocker
½ dl ljust muscavadosocker
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt
1 ¼ dl yoghurt, 3 %
1,5 dl Nutella
1 msk råsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175 °C.
Smörj och mjöla en avlång brödform.
Grovhacka hasselnötterna.

Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver salt och kanel i en skål.

Smält kokosoljan i mikro på medelhög värme tills den är flytande. Mosa bananerna.
Vispa samman bananmoset med den smälta kokosoljan samt strö- och muscavadosocker. Under vispning, tillsätt ett ägg i taget.  Vispa sedan i vaniljextrakt och yoghurt.

Vänd ner mjölblandningen med en slickepott och rör till sist ner hälften av de hackade hasselnötterna.

Häll hälften av smeten i brödformen. Klicka över hälften av Nutellan i ett ormliknade mönster. Upprepa med resten av smeten och Nutellan. Toppa med kvarvarande hasselnötter och strö över råsocker.

Grädda i 50-60 min i nedre delen av ugnen. Vänd ev. på formen efter halva tiden. Kontrollera med sticka att kakan är torr.

Låt kakan svalna i formen innan den vänds upp den och skärs i skivor.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar