Ingredienser ca 1 liter
4 ¾ dl havregryn
½ dl mandlar, med skal och osaltade
½ dl cashewnötter, osaltade
1 ¾ dl helt bovete
1 ¾ dl solrosfrön
¾ dl kokosolja
¾ dl lönnsirap
¼ tsk salt
½ tsk kanel
2 krm vaniljpulver
Att ha i efter
rostning:
1 dl kokosflagor
1 dl blandad torkad frukt, t.ex. russin, tranbär och
aprikoser
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda alla ingredienser utom kokosflagor och torkad frukt i
en liten långpanna. ”Massera in” kokosoljan så att den fördelas jämt. Rosta i mitten
av ugnen i 30-40 min, rör om efter halva tiden.
Ta ut långpannan ur ugnen och blanda direkt i kokosflagor
och torkad frukt. Låt granolan svalna och rör om några gånger under tiden.
Häll upp i en lufttät burk när granolan kallnat helt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar