Att pochera ägg är enligt myten svårt. Men om man är noggrann och tar det lugnt så blir det bra. Den här sallad är vårig och fräsch. På bilden serveras den med knaprigt bacon men grillad lax borde funka utmärkt det med!
Ingredienser 4 port
4 ägg
1,5 dl vatten
1,5 dl ättika (12%)
1 broccoli ca 250 g
0,5 citron
1 friséesalladspåse
1 kruka krasse
2 msk olivolja
0,5 tsk flingsalt
svartpeppar
Basilikadressing:
1 kruka basilika
0,5 vitlöksklyfta
0,5 tsk dijonsenap
0,5 tsk flytande honung
1,5 dl creme fraiche
0,5 tsk salt
nymalt svartpeppar
Tillbehör:
Krispig bacon eller grillad lax
Gör så här
Äggen:
Blanda ättika och vatten i en bunke. Knäck försiktigt ner äggen i blandningen och låt stå i 15 minuter. Koka upp vatten i en kastrull och salta vattnet kraftigt. Dra kastrullen från plattan och häll mycket försiktigt ner äggen. Låt äggen sjuda 3-4 minuter. Ta sedan försiktigt upp äggen med en hålslev och låt de torka på hushållspapper eller en ren handduk.
Salladen:
Dela upp broccolin i små buketter och koka dem i saltat vatten i ca 3 minuter. Blanda friséesalladen med olivolja, salt och saften fån en halv citron.
Dressingen:
Mixa basilikablad, basilikastjälkar, pressad vitlök, dijonsenap, honung och hälften av creme fraichen. Blanda sedan ner resten. Blanda dressingen med broccolin.
Lägg upp friséesallad först och servera äggen, broccolin och tillbehör ovanpå. Avsluta med några drag med pepparkvarnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar