En annorlunda tacorätt som kanske är lite mer genuin jämfört med den vanliga köttfärsvarianten. Gott och enkelt!
Ingredienser 4 port
500 g benfri fläskkotlett
1 vitlöksklyfta
1 torkad anchochili (går att byta ut mot en vanligt chili)
1 torkad chipotlechili (går att byta ut mot en vanligt chili)
1 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk spiskummin
1 gul hackad lök
0,5 färsk ananas
Rapsolja
Salt
Tortillabröd
Tillbehör:
Färsk koriander
Klyftad lime
Hackad sallad
Gräddfil
Hackad tomat
Hackad avokado
Gör så här
Hacka chili och vitlök. Lägg i en kastrull och häll på vatten samt vinäger. Låt chilin och vitlöken sjuda i 5 minuter. Ansa och strimla köttet. Slå på marinaden, spiskummin och 0,5 tsk salt. Låt marinera i minst 1 timme.
Sila bort marinaden från köttet, spara den. Bryn köttet i rapsolja i ca 5 minuter. Slå på lite marinad, låt koka in. Håll på så tills marinaden är slut. Hacka ananasen och låt den steka med i 1 minut. Smaka av och salta eventuellt.
Servera på varma tortillabröd med dina favorittillbehör!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar