onsdag 9 maj 2012

Gräddstuvad savoykål med tapenadebiffar

Savoykålen, som fått steka i smör och sedan koka i grädde, är ett riktigt härligt tillbehör till de olivsmakande köttfärsbiffarna. Servera gärna med en god tomatsås eller ugnsbakade cocktailtomater.


Ingredienser 4 port

Biffar:
500 g köttfärs
0,5 gul lök
1 ägg
1 msk ströbröd
2 msk mjölk
0,5 liten burk tapenade
1 knippe färsk timjan, repade blad
Salt och peppar
1 msk olivolja + 1 msk smör till stekning
Savoykål:
1 litet huvud savoykål
1,5 msk smör
2 dl grädde
Salt och peppar
Tillbehör:
ev. tomatsås eller ugnsbakade cocktailtomater

Gör så här

Rör samman ströbröd och mjölk och låt svälla några minuter. Riv den gula löken och blanda med köttfärs och ägg. Tillsätt ströbrödsblandningen, tapenade, timjan, salt och peppar. Blanda till en jämn smet och forma till 8 st biffar.

Stek biffarna på medelhög värme, ca 3 minuter på vardera sida.

Strimla savoykålen grovt och stek i smör i några minuter. Tillsätt grädde och låt puttra 3 minuter på svag värme. Smaka av med salt och peppar.

Servera biffarna med savoykål och ev. tomatsås eller ugnsbakade cocktailtomater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar