lördag 20 december 2014

Carpaccio på salmalax med vitvinssås och pepparrot


Den krämiga laxen med en himmelsk sås och rivig pepparrot var en riktig smaksuccé. Detta är en superlyxig förrätt eller lägg till ett gott bröd eller ugnsfriterad sötpotatis så har du en hel måltid.

Ingredienser 4 port

500 g salmalax
3-4 ekologiska kvisttomater
4 msk hackade färska örter, basilika och dill
2 schalottenlökar
2 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
1 tsk dijonsenap
vitpeppar och salt
50 gram smör
1 bit pepparrot
smör till stekning

Gör så här

Hacka löken och svetta den i smör i en kastrull. Slå på vin och reducera till hälften. Slå sedan på grädde och reducera tills en tredjedel återstår. Klicka i smör. Smaka av med senapen, vitpeppar och salt. Låt såsen svalna i kastrullen.

Skiva laxen tunt och lägg upp på serveringstallrikarna. Skala, kärna ur och finhacka tomaterna, fördela på tallrikarna. Ringla över såsen, strö över örterna och riv över pepparrot. Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar