onsdag 11 juli 2012

Kladdkaksmuffins

Lättlagade muffins med kraftig chokladsmak med inslag av karamell. Muffinsen är gräddade i aluminiumformar, som är stadigare än vanliga pappersformar. Om de äts strax efter gräddning är muffinsen fortfarande rinnande i mitten. Efter några timmar i kylen har muffinsen i stället fått en fudgeliknande konstistens. Oavsett förtäringssätt är de gudomliga!

Ingredienser 9 muffins

1 ägg
1 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
25 g smör
50 g mörk choklad
0,25 dl rapsolja
0,5 dl ljus sirap
1 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
Tillbehör:
vispad grädde och färska bär

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt i en stor skål.

Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i en tjockbottnad kastrull eller i en skål över kokande vatten. Häll i matolja och sirap i chokladsmöret och blanda. Häll över det hela i skålen med äggsmeten och blanda.

Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

Placera ut nio aluminiumformar på en plåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 11 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna på galler.

Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar