Lättlagade muffins med kraftig chokladsmak med inslag av karamell. Muffinsen är gräddade i aluminiumformar, som är stadigare än vanliga pappersformar. Om de äts strax efter gräddning är muffinsen fortfarande rinnande i mitten. Efter några timmar i kylen har muffinsen i stället fått en fudgeliknande konstistens. Oavsett förtäringssätt är de gudomliga!
Ingredienser 9 muffins
1 ägg
1 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
25 g smör
50 g mörk choklad
0,25 dl rapsolja
0,5 dl ljus sirap
1 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
Tillbehör:
vispad grädde och färska bär
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg, strösocker och
vaniljsocker vitt och riktigt pösigt i en stor skål.
Hacka chokladen och smält
den tillsammans med smöret i en tjockbottnad kastrull eller i en skål över
kokande vatten. Häll i matolja och sirap i chokladsmöret och blanda. Häll över
det hela i skålen med äggsmeten och blanda.
Blanda vetemjöl, kakao,
bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Placera ut nio aluminiumformar
på en plåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda dem i mitten av
ugnen i cirka 11 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt
svalna på galler.
Garnera med en klick
lättvispad grädde och färska bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar