måndag 13 maj 2013

Bacon- och pankopanerad torskfilé med gräslöksröra

Pankoströbröd är ett speciellt ströbröd från Japan som är lite luftigare än det vanliga ströbrödet. Det är nog egentligen till för tempura-friteringar i det Japanska köket. Den här rätten är god och bra för de som har lite svårt för fisk, allt är ju gott med bacon!

Ingredienser 4 pers

4 färska torskfiléer med alla rätta märkningar
1 paket bacon
2 dl pankoströbröd
2 ägg
1 kruka gräslök
salt & peppar
Smör till stekning
Tillbehör:
Lättkokta ärtor
Potatismos

Gör så här

Hacka baconet fint och stek det riktigt krispigt. Låt det sedan rinna av på hushållspapper.

Salta och peppra fisken. Knäck äggen i en djup tallrik och slå dem lätt med en gaffel. Blanda pankoströbröd med hälften av baconet. Doppa filéerna i äggen och sedan i ströbrödsblandningen. Stek fisken i smör tills den är gyllenbrun och genomstekt.

Hacka gräslök och blanda med det resterande baconet.

Servera fisken med gräslökshacket, potatismos och lättkokta ärtor.