onsdag 28 september 2011

Nöt- och fruktbollar

Mumsigt tillbehör till kaffet som innehåller massa nyttigheter. Lite som jägarsnus i bollform!

Ingredienser 18 bollar

100 g mörk choklad
20 st aprikoser
1 dl sötmandel
0,5 dl vatten
1 krm salt
50 g hackade hasselnötter

Gör så här

Bryt chokladen i mindre bitar och mixa den tillsammans med aprikoser, sötmandel, vatten och salt. Mixa ungefär 1 minut. Forma smeten till 18 bollar och rulla dem i hackade hasselnötter. Förvara i kylen.

Bulgursallad med granatäpple och selleri

Finfin pigg liten sallad som passar till både fisk, kyckling och kött. Den kan också göras med couscous!

Ingredienser 4 port

2,5 dl bulgur
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
4 stjälkar selleri
2 granatäpplen
0,5 dl olivolja av god kvalité
1 vitlöksklyfta
1 tsk flingsalt och 1 krm svartpeppar
1 dl färsk bladpersilja
0,5 dl färsk mynta

Gör så här

Koka upp bulgur, vatten och buljong i en kastrull. Sänk värmen och låt bulgurn puttra på svag värme. När allt vatten har kokat in och bulgurn är mjuk är den klar. Det tar ca 10 minuter.

Lägg en sil i en bunke. Skär granatäpplena mitt i tu och krama eller dunka ut kärnorna över silen. Den vätska som rinner ut och samlas i bunken ska användas till dressingen.

Skiva sellerin tunnt och finhacka persiljan och myntan.

Blanda granatäpplejuice, olivolja, pressad vitlök samt salt och peppar i bunken till juicen.

För över bulgurn i bunken och blanda runt. Blanda till sist ner granatäpplekärnor, selleri, persilja och mynta.

söndag 25 september 2011

Vingryta med bönor

En enkel gryta som passar bra när hösten närmar sig. Grytan blir bara bättre av att stå 1-2 dagar i kylen.

Ingredienser 4 port

1,5 kg nötkött (fransyska, högrev mfl.)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 bit rotselleri
1 apelsin, endast rivet skal
2 tsk timjan
2 msk tomatpuré
3 msk kalvfond
4 dl rödvin
3 dl vatten
3 burkar kokta bönor av valfri sort
1 msk maizena redning
smör
salt & peppar
Tillbehör:
Färsk persilja

Gör så här

Putsa och tärna köttet i kuber. Salta och peppra. Bryn sedan köttet i rikligt med smör i omgångar, lägg ner köttet i en stor gryta. Skala och hacka lök, vitlök, morötter och rotselleri. Bryn grönsakerna och lägg i dem med köttet. Sätt på plattan som grytan står på. Tillsätt apelsinskal, tomatpuré, timjan, kalvfond, rödvin och vatten. Koka grytan i 1 1/2 timme på låg värme.

Tillsätt bönorna och maizena 5 minuter innan servering. Servera grytan med en god sallad och lite hackad persilja.

Pannacotta med äppelkompott, mandelsmul och chokladlöv

En liten dessert som passar bra efter en mastig middag. 

Ingredienser 4 port

3 dl vispgrädde
0,5 vaniljstång
0,75 dl strösocker
1,5 gelatinblad
Äppelkompott:
2 st röda svenska äpplen
0,5 vaniljstång
0,5 dl strösocker
1 dl vatten
1 msk citronsaft
Mandelsmul:
50 g sötmandel utan skal
2 msk strösocker
2 msk smör
Garnityr:
ev. 50 g mörk choklad

Gör så här

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Snitta och skrapa fröna ur vaniljstången. Koka upp vaniljstång och -frön, grädde och socker i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i blandningen. Sila smeten och låt stå ca 3 timmar i rumstemperatur. Fördela smeten i 6 glas och ställ i kylen för att stelna ca 2 timmar. 

Kompott: Snitta och skrapa ur vaniljstången. Lägg vaniljstång och -frön i en kastrull och tillsätt socker, vatten och citronsaft. Koka upp och låt sedan lagen kallna. Kärna ur och skär äpplet i tärningar, ca 1/2 x 1/2 cm, eller ta ut kulor med ett kuljärn. Sila lagen över äppeltärningarna och låt stå ca 1 timme i rumstemperatur. 

Mandelsmulor: Sätt ugnen på 175°. Skålla, skala och mal mandeln i mandelkvarn. Blanda mandel,  socker, smör och salt. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna och smula sönder i mindre bitar.  

Låt äppeltärningarna rinna av och fördela dem och mandelsmulorna på pannacottan. Garnera med choklad (vi spritsade ut löv av smält choklad och lät dem sedan stelna).

lördag 24 september 2011

Renfilé med hjortronsås, vitvinskokta morötter och pommes duchesse

Kött, potatis och rödvin = lördag! Här i en lite extra festlig tappning. Morötterna och såsen är tillbehören som verkligen gör rätten, så uteslut dem inte.

Ingredienser 4 port

600 g renfilé
0,5 dl hackad färsk timjan
0,5 dl hackad färsk rosmarin
2 msk olivolja
50 g smör
Pommes duchesse:
12 st mandelpotatisar
4 dl mjölk (3 %)
2 msk olivolja av fin kvalité
2 äggulor
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
Hjortronsås:
4 dl hjortronvin, Lakka
8 st vitlöksklyftor
1,5 msk balsamvinäger
1,5 msk tomatpuré
1,5 msk kalvfond
1 tsk tabasco
ev. 2 msk smör
Vitvinskokta morötter:
4 mellanstora morötter
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
1 dl vitt vin
Salt och peppar
Garnityr:
1 pkt solrosskott

Gör så här

Ta fram köttet så att det blir rumstempererat och sätt ugnen på 200 grader.

Börja med att göra såsen. Skala vitlöksklyftorna och rosta i ugnen i 20 minuter. Koka upp hjortronvin, rostade vitlöksklyftor, balsamvinäger, tomatpuré och kalvfond i en liten kastrull. Sänk värmen på plattan och låt såsen puttra på svag värme tills den fått en tjock konsistens. Såsen är klar när du kan dra med en sked i botten på kastrullen och såsen sakta fyller igen spåret.

Sänk ugnsvärmen till 150 grader.

Skala och koka mandelpotatisen mjuk i lättsaltat vatten. Pressa eller mosa potatisen och vispa den slät tillsammans med varm mjölk, olivolja och äggula. Smaka av med salt och peppar.

Finhacka örterna till köttet. Gnid in köttet med örter och olivolja. Bind eventuellt upp köttet med steksnöre och bryn i stekpanna. Lägg över köttet på en plåt och stick in en stektermometer. Låt köttet gå klart i 150 grader varm ugn till köttet fått en innertemperatur på 58 grader. Det tar ungefär 10 minuter. Låt köttet vila 10 minuter innan det skärs upp.

Skala och skär långa strimlor av morötterna med hjälp av en potatisskalare. Stek morotsstrimlorna någon minut i smör i en stekpanna. Pressa i vitlöksklyftorna och slå på vinet. Låt vinet koka in tills dess att hälften återstår.

Spritsa ut såsen i ett fint mönster på tallrikar. Lägg på morötter och ovanpå det skivor av kött. Spritsa ut potatisen i toppar vid sidan av köttet. Bränn av sidorna med en crème brûlée-brännare. Toppa ev. köttet med solrosskott och servera med ett gott rödvin.

torsdag 22 september 2011

Choklad- och kokosrutor

Detta recept (och bilden) är helt och hållet kopierat från Leila Lindholm. Men vi har provbakat rutorna och de är verkligen gudomligt smarriga. Antingen kan rutorna ätas rumstemperade och är då lite mjukrinniga, eller så kan de ätas efter att ha stått i kylen ett tag och har fått en fudgeliknande konsistens.

Ingredienser 24 rutor

175 g mjukt smör
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
0,5 dl ljus sirap
1 nypa salt
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
Toscasmet:
75 g smör
0,75 dl matlagningsgrädde
1,5 dl sirap
2 dl strösocker
200 g kokos

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör och strösocker vitt med en elvisp. Rör ner kakao, sirap och salt. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet. Vänd ner mjölet.

Bred ut smeten i en form med bakplåtspapper i botten. Grädda i ugnen i 30 minuter.

Koka upp smör, grädde, sirap och socker till toscasmeten. Rör ner kokosen och bred massan på den gräddade kladdkakan. Ställ in i ugnen och grädda ytterligare 10 minuter.

Låt kakan kallna innan den skärs upp i bitar.

onsdag 21 september 2011

Limestekt lax med salsa verde och krispiga potatisskivor

Salsa verde är en italiensk sås som liknar pesto. Den passar jättebra till grillad fisk, men också nötkött och kyckling.

Ingredienser 4 port

4 st laxfiléer i portionsstorlek
2 st lime
16 st potatisar av fast sort
1 st vitlöksklyfta
25 g smör
1 msk olivolja
Flingsalt och svartpeppar
Salsa verde:
1 kruka färsk basilika
0,5 dl färsk mynta
3 st sardellfiléer
3 msk kapris
1 dl olivolja
2 st vitlöksklyftor
Salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och skiva potatisen i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg i en ugnsfast form och blanda runt med en pressad vitlöksklyfta, smör, olja, flingsalt och svartpeppar. Baka potatisen i ugn ca 20 minuter. Rör om då och då.

Plocka basilikabladen och mixa dem tillsammans med mynta, sardeller och kapris med en stavmixer (eller hacka fint). Tillsätt lite olja i taget under fortsatt mixning. Pressa i två vitlöksklyftor och smaka av salsan med salt och peppar.

Riv skalet och pressa saften från en lime, och häll skal och saft över laxfiléerna. Salta och peppra. Hetta upp 1 msk smör och 1 msk olivolja i en stekpanna och stek laxen på hög värme i ca 2 minuter på vardera sidor. Dra stekpannan från värmen och låt laxen ligga kvar i pannan några minuter.

Servera laxen med extra limeklyftor, potatisskivor och salsa verde.

tisdag 20 september 2011

Key lime cheesecake

Så god, så god. Denna efterrätt är en riktig favorit. Sötsyrlig, len och samtidigt knaprig. Pröva!

Ingredienser

450g Philadelphia Cream Cheese Light
1,2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk limejuice
1 tsk rivet skal av lime
2 ägg
Pajskal:
14 st digestivekex ca 14 st
1 dl smält smör

Gör så här 

Sätt ugnen på 175 grader.Börja med att mixa eller krossa digestivekexen. Blanda kexen med smält smör och tryck ut massan i en pajform.

Vispa ost, socker, vaniljsocker, limejuice och limeskal slätt. Tillsätt äggen och rör till en jämn smet. Fördela ostmassan i pajskalet jämnt. 

Grädda i ugnen i 35 minuter. Stäng då av värmen och ställ upp ugnsluckan på glänt. Låt pajen stå ytterligare 10 minuter. Tag sedan ut pajen och låt svalna i rumstemperatur. Ställ därefter pajen kallt i kylen i minst 3 h.

Raggmunkar

Är du skogshuggare eller gillar potatisbullar så är detta en rätt för dig!

Ingredienser 4 port

10-12 potatisar
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
Smör till stekning
Servering:
Lingonsylt
ev. bacon

Gör så här

Skala och riv potatisen grovt. Krama ur så mycket vätska som möjligt ur potatisen.

Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och vispa ner ägget. Tillsätt potatisen.

Smält lite smör i en stekpanna och lägg en klick av smeten i pannan. Bred ut klicken till en jämntjock platta. Stek gyllenbrun på båda sidor på medelhög värme. Fortsätt på samma sätt tills smeten tagit slut.

Servera raggmunkarna med lingonsylt och ev. knaperstekt bacon.

söndag 18 september 2011

Köttfärscanneloni

Den här cannelonin är väl egentligen som lasagne men med en annan uppbyggnad. Annars så brukar en mer traditionell canneloni vara fylld med annat. Om det blir över kan du förvara dem i kylen med lite extra mjölk i botten på burken.

Ingredienser 4 port

8 lasagneplattor, färska
2 dl riven parmesanost
Fyllning:
400 g köttfärs
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1/2 chili
1 dl vitt eller rött vin
400 g krossade tomater
4 msk tomatpuré
oregano
ev. några kvistar färsk timjan
salt & peppar
Olivolja
Bechamelsås:
2 msk smör
2 msk mjöl
5 dl mjölk
vitpeppar & salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och hacka lök, vitlök och chili. Fräs i lite olivolja en minut och tillsätt sedan köttfärsen. Fin fördela och stek köttfärsen några minuter. Tillsätt vinet och reducera ner i några minuter. Tillsätt sedan tomatkross, tomatpuré, örter, salt och peppar. Låt puttra och låt färsen reducera, den ska inte vara simmig. Smaka eventuellt  av med mer örter, salt och peppar.

Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet så det blandas helt. Tillsätt sedan mjölk, salt och vitpeppar. Låt såsen koka upp och tjockna. Vispa försiktigt så att såsen inte bränner i botten.

Dela lasagneplattorna i två delar (så de blir 16 st). Lägg upp en platta i tagen och lägg ca 2-3 msk köttfärs per platta. Vik ihop den och lägg i en stor ugnsfast form (inte plåt) med skarven nedåt. Häll på bechamelsåsen så att det täcker till 2/3 (späd eventuellt med mer mjölk) och strö över osten. Gratinera i ugnen i 20-25 minuter, tills plattorna är klara.

söndag 11 september 2011

Bacon- och citronpasta med ärtor

Snabblagad och mumsig comfort food. Sältan från baconet, syran från citronen och sötman från ärtorna gör rätten till en riktig vinnare.

Ingredienser 4 port

1 pkt bacon
2 dl gröna ärtor, frysta
2 dl sugar snaps
1 citron, rivet skal och saft
0,5 dl hackad bladpersilja
2 dl riven parmesanost
300 g pasta
Svartpeppar

Gör så här

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla baconet och stek det knaprigt.

Skär sugar snapsen i mindre bitar. Koka upp lättsaltat vatten i en liten kastrull och lägg i ärtorna och suger snaps, och låt koka 2 minuter. Sila av vattnet.

Häll av pastavattnet och blanda pastan med bacon, ärtor, sugar snaps, citronskal- och saft och persilja. Peppra. Servera med riven parmesanost.

fredag 9 september 2011

Chili- och limestekta tigerräkor med tagiatelle

Festlig pastarätt som gör sig klar på fem röda. En krispigt glas vitt vin till, och du är i himlen.

Ingredienser 4 port

24 st råa tigerräkor
2 dl brytbönor i 3 cm bitar
2 dl edame- eller sojabönor (finns i frysdisken)
1 msk solrosolja
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
2 stora tomater
1 röd chili
6 st soltorkade tomater
1 tsk flingsalt
1-2 lime
1 knippe färsk koriander
300 g tagiatelle

Gör så här

Skala tigerräkorna. Koka upp vatten till pastan i en stor kastrull och koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Koka upp vatten i en liten kastrull och låt edamebönorna koka i 2 minuter. Sila bönorna och spola dem med kallt vatten.

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs pressad vitlök, räkor, brytbönor och edamebönor tills räkorna blivit rosa, ca 1 minut. Häll på vinet och låt koka in något. Sänk värmen.

Tillsätt finhackade tomater, chili och soltorkade tomater och låt allt koka ihop någon minut. Salta. Pressa över 2 msk lime och ta bort stekpannan från värmen.

Blanda pastan med räkröran och fördela på fyra tallrikar. Strö över lite färsk koriander och dekorera ev. med limeskivor.

onsdag 7 september 2011

Blueberry pecan oaties

Av någon anledning låter allt så mycket godare på engelska. Receptet till dessa godingar är hämtat från ett nummer av mattidningen Delicious, som i somras släpades runt halva USA... Tidningen hade helt enkelt för många bra recept för att slängas!

Ingredienser 16 kakor

175 g vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
85 g havregryn
150 g strösocker
25 g farinsocker
1 tsk kanel
140 g smör
1 ägg
50 pecannötter
70 g torkade blåbär

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader.

Blanda mjöl, bakpulver, havregryn, strösocker, farinsocker och kanel i en bunke. Nyp ihop mjölblandningen med smöret till en smulig massa. Tillsätt ägg, grovt hackade/brutna pecannötter och blåbär. Blanda ihop allting med händerna till en jämn massa.

Använd en sked för att ta upp lite deg i taget som rullas till bollar och läggs på en plåt med bakplåtspapper. Platta till bollarna något med fingrarna och skjutsa sedan in i ugnen och låt dem gräddas ca 15 minuter.

Låt svalna på galler.

Falukorv sweet chili

En snabblagad rätt och ett gott sätt att tillreda falukorv. Kanske lite 90-talsvibbar men vem bryr sig!

Ingredienser 4 port

400 g falukorv
2 paprikor i olika färger
4 små salladslökar
1-2 msk sesamolja (går bra med vanlig matolja)
2-3 msk sesamfrö
4 msk sweet chilisås
salt

Gör så här

Skär korven i stavar. Rensa och hacka paprika och lök. Stek korven i sesamolja på medelvärme tills den fått färg, var noga med värmen då sesamolja bränner lätt. Tillsätt sedan lök, paprika och sesamfrön, stek några minuter till. Blanda i sweet chilisås och smaksätt med salt.

Servera med nudlar och lite extra sesamfrö!

måndag 5 september 2011

Köttbullar med rucolamos och tomatsås

Smarriga köttbullar med färgglada tillbehör.

Ingredienser 4 port

Köttbullar:
400 g nötfärs 
0,5 gul lök
0,5 dl mjölk
1,5 msk ströbröd
1 ägg
0,5 pkt fetaost
Salt och peppar
1 msk smör
1 msk olivolja
1 kvist färsk rosmarin
2 vitlöksklyftor
Rucolamos:
12 potatisar 
1,5 dl mjölk
2 dl rucola
1 dl grovriven västerbottensost eller parmesanost
1 msk olivolja eller smör
Salt och peppar
Tomatsås:
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 burk krossade tomater
1 tsk torkad basilika
2 tsk balsamvinäger
Salt och peppar

Gör så här

Blanda mjölk och ströbröd i ett glas. Blanda köttfärs med riven lök, mjölk- och ströbrödsblandning, ägg och smulad fetaost. Salta och peppra. Stek köttbullarna på medelhög värme i smör och olja tillsammans med rosmarin och vitlök, i ca 5 minuter.

Skala och tärna potatisen. Koka i lättsaltat vatten i ca 10 min, eller tills potatisen är mjuk. Stavmixa mjölk och rucola. Mosa potatisen och späd med mjölkblandningen. Tillsätt ost och olja eller smör och rör runt till osten smält. Smaka av med salt och peppar.

Finhacka löken till tomatsåsen. Fräs tillsammans med pressad vitlök i olivolja. Tillsätt tomater och basilika och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt såsen puttra på svag värme i 15 minuter. Stavmixa såsen någorlunda slät och smaka sedan av med balsamvinäger, salt och peppar.

söndag 4 september 2011

Chicken piccata

Efter att ha ätit denna rätt i USA i somras var vi tvungna att laga det hemma också. Jättegott blev det!

Ingredienser 4 port

2 kycklingfiléer
3 matskedar river parmesanost
1 dl mjöl
4 msk olivolja
4 msk smör
1 dl kycklingbuljong eller tort vitt vin
3 msk citronsaft
1 msk kapris
persilja, fryst eller färsk
salt & peppar
Tillbehör
Rostade rotfrukter eller pasta

Gör så här

Börja eventuellt med att tillreda tillbehören.

Sätt ugnen på 50 grader. Snitta filéerna på mitten, horisontellt, banka sedan ut dem så de blir 1/2 cm tjocka. Blanda sedan parmesanost, mjöl, salt och peppar. Vänd filéerna i mjölblandningen och stek sedan på medelvärme i olja och smör, tills de är gyllenbruna på båda sidor och genomstekta. Lägg i en ungsfast form med folie över o ställ i ugnen så de hålls varma. Diska inte stekpannan!

Häll kycklingbuljong i den nyss använda stekpannan. Tillsätt kapris och reducera till hälften. Ta från värmen och tillsätt smör. Nu har du en god sky.

Servera piccatan med sky, sallad och valfritt tillbehör. Vi åt med rostade rotfrukter (potatis, morötter, rödbetor och vitlök) vilket rekommenderas!

lördag 3 september 2011

Örtkryddade lammkotletter med rödbetsrisotto och fetaost

En riktigt lyxmåltid. Satsa på bra råvaror, gå till en saluhall för att få riktigt goda färska lammkotletter med benen kvar, fetaost av bra kvalitet och en vällagrad västerbottensost. Köp lite goda praliner till kvällfilmen också. Det passar bra efter en salt middag som denna.

Ingredienser 4 port

14-16 lammkotletter med benen kvar
0,5 dl färsk timjan
0,5 dl färsk rosmarin
6 st vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 msk flingsalt
2 tsk svartpeppar
Risotto:
2 mindre rödbetor eller 1 stor
2 schalottenlökar
2 msk olivolja
2 dl risottoris, ex. avorio
2 dl torrt vitt vin
3 msk kycklingfond
ca 7,5 dl vatten
2 dl västerbottensost
2 msk smör
Salt och peppar
Tillbehör
150 g fetaost
Färsk timjan

Gör så här 

Ta fram köttet i en timme innan tillagning så köttet hinner få upp temperaturen lite. Sätt ugnen på 150 grader. Putsa köttet och gör så skåror runt om kotletterna, då tränger smakerna in bättre under stekningen.

Blanda olivolja, pressad vitlök, salt och hackade örter. Massera in blandningen i köttet. Stek med termometer tills 58 graders innertemperatur, ca 20 minuter, ös köttet då och då. Slå in allt kött i folie och låt vila i 10 minuter. Detta är viktigt!

Skala och riv rödbetorna grovt. Finhacka schalottenlöken och vitlöken. Fräs löken i olivolja i en större kastrull. Lägg i rödbetorna och riset och fräs en stund till. Slå på vinet och låt koka in. Sänk värmen.

Koka upp vatten och blanda med fonden. Späd riset med lite fond i taget och rör kontinuerligt. Låt vätskan nästan koka in mellan varje spädning. Riset blir krämigt efter ett tag och är klart när det fortfarande har en liten kärna i mitten. Tänk på att inte koka bort för mycket vätska. Risotton ska ha en ganska lös konsistens. Dra kastrullen från värmen när riset har kokat klart och rör ner ost och smör. Smaka av med salt och peppar.

Skär upp köttet och arrangera på tallrikar tillsammans med risotto. Smula över fetaost över risotton och garnera med några timjanskvistar.

torsdag 1 september 2011

Couscoussallad med halloumi, avokado och chorizo

Supersmarrig torsdagssallad!

Ingredienser 4 port

2 dl couscous
2 dl vatten
0,5 tsk salt
2 msk olivolja
2 tsk rödvinsvinäger
1 burk svarta bönor
1 morot
1 gul paprika
0,5 gurka
2 avokado
1 liten gul lök
1 pkt halloumi
2 st chorizo
1 msk smör
Salt & peppar

Gör så här

Koka upp couscous, vatten och salt i en kastrull med locket på. Ställ från värmen när vattnet kokat upp, och låt couscousen dra i fem minuter. Rör sedan ner olja och vinäger.

Skär morot, paprika, gurka, avokado och lök i mindre bitar. Lägg grönsakerna i en skål tillsammans med bönor och couscous.

Skär halloumin och chorizon i mindre bitar och stek gyllenbruna i stekpanna. Lägg i osten och korven i skålen. Blanda med övriga ingredienser. Salta och peppra.